#свинина
2022-10-07
Що таке фарш? Це подрібнене на м’ясорубці чи вручну м’ясо, риба, картопля чи інші овочі, гриби, фрукти, лівер, сир. Основною характеристикою фаршів є їхня консистенція. Із них мають легко формуватися вироби. Не розпадатися і не розвалюватися при порціонуванні готових виробів. На сьогодні розроблена технологія м’ясних, рибних фаршевих мас.
У науковій літературі немає однозначного поняття «фарш» і «начинка», їхня класифікація не розроблена. У словниках...
2022-10-05
Барбекю – це приготування, тобто смаження їжі під кришкою. На відміну від дії прямого вогню у випадку приготування на грилі, тут джерело жару непряме: наприклад, топка, приєднана до варильної камери, де знаходиться м’ясо. Барбекю вирізняється нижчою температурою та довшим часом приготування. Його використовують для більших та жорсткіших шматків м’яса, що стає ніжним після тривалої термічної обробки.
Головний принцип цієї техніки англійською звучить як slow-n-low, тобто...
2022-09-12
Розпалювання газового гриля здається простим порівняно з вугільним, проте має свої особливості. Тому прочитайте інструкцію та ознайомтеся із деталями гриля. В інструкції також написано, як визначити витік газу.
Початок роботи з газовим грилем
Підініміть кришку гриля, поверніть клапан на балоні із пропаном, щоб відкрити його. Якщо використовуєте природний газ, просто відкрийте клапан. Відкрийте всі пальники й натисніть кнопку запалювання. Якщо функції автоматичного розпалювання немає, вико...
2022-09-02
Однією із важливіших складових приготування на грилі є те, який спосіб оберете, щоб розпалити вогонь. Від нього залежить не лише швидкість розпалу вогнища та приготування, а й смак їжі.
Вугілля
Для розпалювання вугільного гриля добре підходять брикети. Вони довго горять і дають стійке тепло, тому їх використовують для приготування їжі на непрямому вогні. Не слід підпалювати вугілля, що містить нітрати, нафту, пісок або глину, а також самозаймисте. Натуральне вугілля з твердої деревини нада...