#морепродукти
2021-03-12
Народна мудрість говорить, що риба гниє з голови. Однак життя доводить протилежне. Риба може гнити з різних сторін, а також згубний процес може бути майстерно замаскований від покупців. Як відрізнити зіпсовану рибу від свіжої і в яких випадках неякісну рибу можна «врятувати»?
Перший різновид оселедця – це бочковий солоний оселедець. Така риба вигідна тим, що її можна купити «очима». Перш за все звертаємо увагу на розсіл, який, до реч...
2021-03-05
Усі ми знаємо, що найкорисніша риба – це свіжа. Але риба є швидкопсувним продуктом. Якщо її не приготувати через кілька годин після вилову, то риба починає проходити стадію задубіння і твердне. Потім під дією мікроорганізмів її нутрощі розпадаються, це призводить в результаті до псування м’яса. Щоб зберегти рибу свіжою, її необхідно заморозити. Попри те, що цей спосіб здається простим, але процес заморожування риби має величезну кількість особливостей та...
2021-02-22
Як вибрати рибу для приготування страв
Візуалізація свіжої риби має бути красивою, з морським запахом, світлими очима (не мутними), зябра червоного кольору, а луска блискуча. Щодо замороженої риби, то її обов’язково потрібно правильно розморозити (дефростувати). Дефростацію проводять у холодильній камері за температури від +2 до +6. Вона може тривати від п’яти годин до двох днів, залежно від виду, розмірів риби. Важливо уникнути різкого перепаду температури. Заборонено розморожува...
2021-02-03
Риба була популярною серед населення в усі часи. Рибні страви полюбляють різні народи, але попри це, вибір замороженої риби мусить супроводжуватися дотриманням певних правил. Потрібна велика спостережливість, щоб вибрати заморожену рибу, яка за своїм смаковим властивостям буде нітрохи не гірше за свіжу.
Варто пам’ятати, що такий делікатний продукт, як попередньо заморожена риба, треба купувати в спеціалізованих магазинах з необхідними умовами зберігання. Для цього нам потрібно про...