Різдвяна випічка
Різдвяна випічка
2020-12-31

Випічка є одним із способів приготування їжі. Ще з давніх часів  наші предки навчилися випікати хліб на розпеченому камінні та достойно оцінили користь і поживність такого продукту. Згодом випікання урізноманітнили різними рецептами. І в сучасному сьогоденні  за допомогою духовки людство навчилося готувати справжні рецепти смачної та корисної випічки. Висока харчова цінність  виробів полягає у високому вмісті жирів, вуглеводів і білків. Також у період Різдва та новорічних свят у багатьох країнах  виготовляють святкову випічку.

    Одним з таких смаколиків є «різдвяний штолен». Це традиційна німецька випічка, яка все більше стає поширеною  та популярною на інших просторах Європи. Для виготовлення  святкового виробу використовують продукти найвищої  якості: борошно та масло.  Штолен  готують із дуже здобного дріжджового тіста, щедро збагаченого родзинками, курагою, горіхами та іншими компонентами. Готовий випечений штолен змащують маслом та засипають цукровою пудрою. Форма та вигляд такої святкової випічки символізує дитятко Ісуса, загорнутого в білосніжні пелюшки.

   Для вдалої випічки потрібно дотримуватися певних рекомендацій. Щоб випічка набула легкості та необхідної структури м’якуша,  використовуйте масло кімнатної температури. Тісто має бути легким та пухким.  При випіканні треба ретельно стежити за температурними умовами в печі. Але головною та невід’ємною умовою є святковий настрій, бажання створювати святкові шедеври випічки  та непохитна віра в Різдвяне дійство.

Лариса Фатєєва, технолог мережі “Наш Край”|SPAR

За матеріалами https://nashkraj.ua/