#випічка
2024-08-15
Історія хліба сягає своїм корінням у далеке минуле, коли перші людські спільноти лише починали обробляти землю та вирощувати злаки. Хліб, як основний харчовий продукт, супроводжував людину протягом тисячоліть, змінюючись разом із цивілізаціями, культурними традиціями та технологічними новаціями. Перші рецепти хліба виникли ще в доісторичні часи, коли зерно перемелювали вручну і змішували з водою, утворюючи просту масу, яку запікали на відкритому вогні. Такий хліб був дуже відмінним від того, що...
2022-08-05
У літню спеку дуже швидко псуються деякі борошняні вироби, вони стають тягучими і швидко цвітуть. А причиною такого стану є картопляна хвороба хліба – найбільш поширене і небезпечне харчове захворювання.. Іноді виробники, торгові працівники та споживачі не знають, що хлібні вироби можуть «хворіти».
Як проявляється картопляна хвороба хліба?
Отже, краще відмовитися від вживання хліба в їжу, якщо після покупки з’явилися такі ознаки:
• м’якушка має...
2022-01-11
Пандемія COVID-19 посилила нашу соціальну ізольованість і звузила сферу нашого життя так, як ще рік тому ніхто й уявити не міг. Але блокування принесло й несподівану втіху: дуже багато хто став випікати хліб на заквасці.
Під час пандемії коронавірусу дещо виросли продажі хлібобулочних виробів як основного продукту. Під час самоізоляції люди почали активно пекти вдома (наприклад, влітку 2020 року онлайн-ритейлер «Ozon» повідомив про ріст продажів хлібопічок на 310%).
Хліб, випе...
2021-03-15
Крафтова випічка – справжній прорив та досягнення останнього десятиліття. В буквальному значенні словосполучення означає «саморобний», «ручної роботи». На сьогодні це слово вживають для іменування продуктів харчування, зроблених вручну.
Крафтові продукти все частіше згадують у ЗМІ. Але не всі споживачі розуміють різницю між звичайними продуктами і крафтовими. Розберімося, в чому ж відмінність такої їжі. Зазвичай таке виробництво незначне, а партії обмежені. Саме...