Популярні види морських риб
Популярні види морських риб
2021-01-12

Корисною можна  вважати  практично всю морську рибу, що зростає і живе в природному середовищі, а не в штучних умовах. Вживання морської риби хоча би двічі на тиждень допомагає підтримувати здоровий спосіб життя. Наведемо короткий перелік найвідомішої і найдоступнішої риби практично всім споживачам – якщо не в свіжому вигляді, то в солоному, замороженому або консервованому. 

Відомим і популярним є оселедець – дрібна зграєва риба, яка мешкає в північних районах Атлантики і Тихого океану. Вітамінів в ній не менше, ніж в лососевих, її вартість дешевша, а виловлюється у великих кількостях. Взимку, коли вітамінів мало, оселедець особливо корисний. 

Мойва, маленька риба родини корюшкових, має багатий склад, чимало білка і мало сполучної тканині, а м’ясо ніжне та смачне. У копченому вигляді її полюбляють найбільше.

Високою поживною цінністю відрізняються види родини лососевих: їх добувають не лише ради м’яса, яке багате на цінний білок, але і задля ікри, корисного і поживного делікатесного рибного продукту. У цьому морепродукті міститься омега-3  – ненасичені жирні кислоти.

Хек – риба родини мерлузових. Зустрічається у водах Тихого і Атлантичного океанів. У Європі хек вважається найкращим представником тріскових порід риб. Імпорт і експорт цієї риби постійно діє. А показники імпорту значно підвищуються. Розрізняють близько 10 видів мерлузи. Їхні смакові якості залежать багато в чому від виду і місця проживання.

Марія Кузьмічук, категорійний менеджер напрямків м’ясопродукти;
риба і морепродукти, мережі “Наш Край”|”SPAR”

За матеріалами ресурсу https://nashkraj.ua/