#HACCP
2022-01-05
Загальні вимоги до здійснення державного контролю з метою перевірки виконання вимог законодавства в сфері безпечності та якості харчових продуктів визначені у Законі України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин». Закон безпосередньо визначає правові та організаційні засади державного контролю, що здійснюється з метою перевірки дотримання операторами ринку за...
2021-10-15
У свій час я була впевнена, що яйце «Кіндер-сюрприз» прийшло до нас, звичайно, ж з США, як і батончики «Марс» та «Снікерс». Однак згодом із подивом дізналася, що «Кіндер-сюрприз» у США взагалі поза законом. Так чому ж солодощі, які так полюбляють діти у всьому світі, заборонені в «країні капіталізму»?
Оскільки яйця «Кіндер-сюрпризи» містять приховану іграшку всередині шоколадної оболонки, вони порушують федеральний закон...
2021-08-25
За даними Центру стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS) у Вашингтоні, щороку три смерті з 10 стаються через інфекційні захворювання, а загалом у світі – 16% від усіх смертей.
Інфекційні хвороби – це група захворювань, які спричиняються патогенними бактеріями, вірусами, рикетсіями, найпростішими грибками.
Інфекційні хвороби поділяються на кілька груп.
Кишкові інфекції – це величезна група інфекційних захворювань, причинами зараження можуть бути:
бактерії...
2021-06-10
Запровадження комплексу заходів щодо контролю, профілактики та боротьби із шкідниками згідно із принципами, правилами і вимогами НАССР дозволяє суттєво скоротити ризики, пов’язані із безпекою продукту, а також захистити виробництво від біологічного забруднення.
Шкідники – це будь-які організми, шкідливі для здоров’я людини, що завдають матеріальні збитки або заподіюють занепокоєння. Зазвичай до них зараховують дрібних гризунів, зокрема мишей і щурів, комах, зокрема мух, тарг...