#страви
2023-04-30
Один з найприємніших ароматів весни – запах смаженого м’яса на грилі. Але насолоджуватися грилем можна не лише в весняно-літній сезон. Завдяки сучасній технології ми можемо розтягнути «сезон пікніків» на цілий рік. Не важливо, готуєте ви вдома чи в лісі — це завжди справжня кулінарна подія, адже приготована таким способом страва має особливий смак та аромат. Чудовими на смак будуть не тільки м’ясо та риба, а овочі, гриби, морепродукти. Палітру смаків доп...
2021-12-28
Особливим святом для українців є Різдво Христове. Від покоління до покоління у кожній родині в різних куточках України зберігаються та передаються традиції святкування Різдва, підготовки до Святвечора, оформлення святкового столу та приготування символічних страв.
Ми можемо по праву пишатися тим, що кутя є нашою традиційною стравою. Незважаючи на зміну поколінь, вірувань та...
2021-12-03
Побутує стійке переконання, що японська гастрономічна культура – явище дуже самобутнє. Її неможливо переплутати з будь-якою іншою. Це стосується як високої кухні, так і популярних демократичних страв. А ще в японців є гьодза – страва настільки популярна, що вже ніхто і не пам’ятає, що вона родом з Китаю.
Гьодза – традиційна закуска до будь-якого алкогольного напою, як-от ковбаса в Україні. Гьодза – всесезонна та поширена японська страва. Водночас гьод...
2021-11-16
Різдвяний піст (також називається Пилипів піст) щороку незмінно починається і закінчується в один і той же час. Він починається 28 листопада після пам’ятного дня апостола Пилипа (27 листопада). Закінчується Різдвяний піст 6 січня перед Різдвом Христовим.
Різдвяний піст не настільки суворий у харчовій помірності, як, наприклад, Великий. За суворістю він подібний до Петрового посту. За Церковним Статутом забороняються продукти тваринного походження: м’ясо, молоко та молочні продукти...