#корисні страви
2021-12-28
Особливим святом для українців є Різдво Христове. Від покоління до покоління у кожній родині в різних куточках України зберігаються та передаються традиції святкування Різдва, підготовки до Святвечора, оформлення святкового столу та приготування символічних страв.
Ми можемо по праву пишатися тим, що кутя є нашою традиційною стравою. Незважаючи на зміну поколінь, вірувань та...
2021-11-16
Різдвяний піст (також називається Пилипів піст) щороку незмінно починається і закінчується в один і той же час. Він починається 28 листопада після пам’ятного дня апостола Пилипа (27 листопада). Закінчується Різдвяний піст 6 січня перед Різдвом Христовим.
Різдвяний піст не настільки суворий у харчовій помірності, як, наприклад, Великий. За суворістю він подібний до Петрового посту. За Церковним Статутом забороняються продукти тваринного походження: м’ясо, молоко та молочні продукти...