#Наталія Зубовецька
2022-08-02
Ікона норвезької кухні, символ її гастрономічної ідентичності, важлива частина культурної та національної спадщини країни – це все про гудбрандсдалсост. Солодко-солоний делікатес можна смакувати на сніданок, в обід і на вечерю. Норвежці ж його їдять щодня та багато.
Отже, знайомтеся – gudbrandsdalsost (гудбрандсдалсост, або gudbrandsdalen – гудбрандсдален), чи просто brunos...
2021-12-13
Сирна тарілка поступово перетворюється на необхідний елемент вишуканого святкового столу і все більше набуває популярності в Україні. Вона не тільки стане окрасою столу, але й здивує гостей несподіваними поєднаннями, про які вони, можливо, ніколи б і не подумали.
Сирна тарілка – це асорті з оригінальних сортів сиру, нарізаного шматочками по 25–40 г. Сири мають бути розкладені на плоск...
2021-11-26
Коли мова заходить про сир, багато хто серед нас уявляє ароматну ніжно-золотисту скибочку з величезними дірками. Саме такий вигляд має маасдам (maasdam) – головний конкурент швейцарського сиру.
Спочатку його задумували як бюджетний аналог ементаля. Але він виявився таким смачним та оригінальним, що сиру дали власну назву, яка тепер відома у всьому світі. Сир маасдам входить до так званого золотого фонду голландського сироваріння. За даними, отриманими в результаті проведених соціологічн...
2021-08-11
Що ж, продовжуємо знайомитися із твердими сортами сиру. Наступним у списку після пармезану всім відомий, а можна сказати, що й найвідоміший з англійських сирів – це чедер.
Класичний твердий сир із пастеризованого коров’ячого молока зі щільною, що кришиться, текстурою і яка має блідо-жовтий колір – так усі ми розрізняємо чедер. Хоча сир і має колір слонової кістки, часто продукт підфарбовують барвником анато, у результаті чого він набуває гарбузового або навіть червоног...