Є тільки один начальник – покупець
Є тільки один начальник – покупець
2020-12-30

«Саме він може звільнити будь-якого працівника компанії – від президента до менеджера, проголосувавши грошима на користь конкурента». Сем Уолтон, засновник WALMART

Найкращий супермаркет SPAR у Дубліні (Ірландія).

Загляньмо в цікавий супермаркет SPAR, який знаходиться в Дубліні (Ірландія) на вулиці Dame St, одній із центральних вулиць міста поряд із більшістю історичних пам’яток.

Цей супермаркет, нагороджений премією «Магазин року» 2014 року, дотепер є флагманським SPAR у Ірландії.

SPAR на Dame St працюють 50 співробітників, він відкритий 24 години /7 днів. У магазині представлено розширену пропозицію за ключовими для SPAR товарними групами, зокрема гарячий фаст-фуд, холодні делікатеси, салат-бар, зона відпочинку, «несплячий бариста» та багато імпульсного товару.

SPAR на Dame St є одним з найбільш жвавих магазинів в столиці, що є свідченням прекрасної роботи роздрібного продавця, а також це новий стандарт для ірландської роздрібної торгівлі. 

У магазині представлено близько 2 500 найменувань на 500 кв. м, демонструючи все найкраще в своєму класі магазинів.

У 2016 році SPAR представила нову обідню концепцію магазину. Це видно в цій рекламній листівці. За дуже конкурентів ціною, порівняно з найближчими закладами громадського харчування, пропонують гарячі страви із м’яса.

У прагненні запропонувати все більше і більше варіантів здорової їжі, овочі, фрукти в магазині розміщені в різних місцях у магазині – або в охолодженій секції, або на окремих стендах.

Пекарня пропонує свіжу продукцію просто з духовки. Переважно пропонують продукцію французької кухні, незважаючи на те, що це Ірландія.

Найпривабливіше місце в магазині – це зона, де поєднуються всі цілі shopping mission: прилавки з гарячим фаст-фудом, бутерброди, салати, готові страви і найбільш інноваційна особливість – станція з розкішними м’ясними стравами.

Ціна на їжу від 2,5 євро, що явно виграє в змаганнями з пабами та іншими супермаркети поблизу. Таким чином SPAR на Dame St стверджує, що у нього сильні позиції в категорії готових страв.

Свіжий салат-бар і стакани для супів за системою самообслуговування. Їжу зважують із точністю до грама, і знову ж магазин позиціонує себе в дуже конкурентному діапазоні цін. Так, повна тарілка салату коштує близько 3,2 євро.

Їжа представлена гармонійними викладками та може задовольнити смаки з усього світу, роблячи розділ привабливі для туристів та іноземних жителів міста.

У магазині є охолоджене обладнання для ковбас і молочних продуктів.

Ще одна станція готової їжі поряд із входом у магазин. На станції пропонують по-домашньому зроблену їжу, яка є преміум-асортиментом від SPAR's Better Choice.

Більше пропозицій для обіду і готових упакованих бутербродів розташовано на центральному острові магазину.

SPAR Dame St. виграв нагороду «Магазин року» не тільки через вдале та інноваційне використання концепції Food to Go, але і тому, що у нього дуже сучасний, відмінний і привабливий дизайн. Якраз у центрі магазину розташований великий круглий острів, де принцип мерчендайзингу «всі категорії в одному місці» привертають увагу покупців з боку входу.

Дивно, що в магазині є дуже мало пропозицій десертів. Так, морозиво є тільки в цьому невеликому морозильнику.

Зона виходу також включає в себе всі продуктові пропозиції, закуски і банкомат.

Товари здорового перекусу розподіляються по всьому магазину, як правило, у вигляді перехресного мерчандайзингу із звичайною їжею.

SPAR Ireland нещодавно оновив делікатесний відділ до більш преміального вигляду, орієнтуючись на щоденні покупки покупців.

Розкішна станція м'ясних страв у магазині починає обслуговування о третій вечора щодня. Клієнти отримують свіжі товари від продавця і можуть спробувати їх 

просто в магазині.

SPAR поліпшив свої зони відпочинку. Є два окремих місця для відпочинку в магазині: один для кави і ще одне місце поряд із станцією з м'ясною, вишуканою кухнею.

Є також дві кави-станції в магазині: одна станція самообслуговування і ще одна в зоні «несплячого бариста», де покупці відчувають запах кави, приготовлену співробітниками магазину.

Крім просторого входу в магазин і просторих відкритих зон відпочинку, інші відділи у SPAR Dame St. трохи зменшені через високу орендну плату.


За інформацією: https://www.planetretail.net/StoreTour/Visit/249448