#фрукти
2021-10-25
Спосіб обробки фруктів варіюється залежно від виробника і різновидів. Наприклад, турецьку курагу протягом тижня сушать на сонці, а потім обробляють діоксидом сірки для знищення бактерій, захисту від комах і цвілі. Цей же елемент надає готовій куразі яскравого помаранчевого кольору. У процесі дегідратації майбутні сухофрукти втрачають близько 80–85% відсотків вологи. Для створення одного кілограма кураги знадобиться близько чотирьох кілограмів свіжих фруктів. Звідси і доволі високі ціни....
2021-06-17
Соковитий червоний помідор або свіжий зелений шпинат, безсумнівно, радують око, проте кольори надають фруктам та овочам не тільки естетичну цінність, але щонайперше харчові та оздоровчі цінності. Які кольори мають привернути нашу увагу?
Різні органічні сполуки відповідають за колір овочів і фруктів. Барвники беруть участь у фотосинтезі, вони також захищають рослину від шкідливого впливу комах, грибків та ультрафіолетового випромінювання. Однак вони також мають велике значення для людини, оскі...
2021-05-21
Більшість людей знають, що фрукти та овочі корисні для здоров’я, але не всі знають, у чому між ними різниця. За структурою, смаком та поживністю вони мають багато відмінностей.
У цій статті ми детальніше розглянемо відмінності між фруктами й овочами та їхню користь для здоров’я, яку вони можуть мати.
Фрукти та овочі – відмінності
Фрукти та овочі класифікуються як з ботанічної, так і з кулінарної точки зору. У ботанічному плані ми ділимо їх залежно від того, з якої част...
2021-04-22
Як точно оцінити якість фруктів та овочів? Чому помідори краще виглядають із зеленим або жовтим перцем? Чому для освітлення стенду використовують лише біле світло? Куди покласти мішки? Які овочі та фрукти повинні блищати, а які слід нарізати перед продажем? Чому варто розміщувати огірки в ящиках горизонтально?
І далі. Чому етилен смертельний для деяких продуктів? Чому «велика кількість продає велику кількість»? Коли найкращий час для прибирання стенду? Які продукти потрібно поміст...