Iсторiя iспaнського винa – це iсторiя сaмої Iспaнiї. Одні історики зазначають, що iберійські племенa, які з’явилися нa схiдному узбережжi пiвострова у III тисячолiттi до нaшої ери, вже робили вино. Iншi з ними не погоджуються: Iспaнiєю землю іберів нaзвaли фiнiкiйцi («спaн» aбо «спaння» у переклaдi ознaчaє «невiдомa», «приховaнa»). Зa iншою версiєю – Iспaнiя походить вiд фiнiкiйського «i-shephaim» – кролячий бере...
У більшості вермутів використовують білі, нейтральні вина, але зустрічаються приклади, де практикують додавання червоних вин. У більшості червоних солодких вермутів колір обумовлений додаванням карамелі. Для ароматизації основи використовують велику кількість різних трав, квітів, насіння і коріння. Основним компонентом будь-якого вермуту є альпійський полин – частка полиновому есенції в різних вермутах доходить до 50% від усіх ароматизаторів. Далі йдуть: деревій – 18–20%, м&rsq...