#борошно

2024-08-15
Історія хліба сягає своїм корінням у далеке минуле, коли перші людські спільноти лише починали обробляти землю та вирощувати злаки. Хліб, як основний харчовий продукт, супроводжував людину протягом тисячоліть, змінюючись разом із цивілізаціями, культурними традиціями та технологічними новаціями. Перші рецепти хліба виникли ще в доісторичні часи, коли зерно перемелювали вручну і змішували з водою, утворюючи просту масу, яку запікали на відкритому вогні. Такий хліб був дуже відмінним від того, що...

2022-08-05
У літню спеку дуже швидко псуються деякі борошняні вироби, вони стають тягучими і швидко цвітуть. А причиною такого стану є картопляна хвороба хліба – найбільш поширене і небезпечне харчове захворювання.. Іноді виробники, торгові працівники та споживачі не знають, що хлібні вироби можуть «хворіти».
Як проявляється картопляна хвороба хліба?
Отже, краще відмовитися від вживання хліба в їжу, якщо після покупки з’явилися такі ознаки:
• м’якушка має...