Майже сто українських виробників подали заявки на проєкт START SPAR
Майже сто українських виробників подали заявки на проєкт START SPAR
2023-09-22

Днями завершився прийом заявок на участь у конкурсі START SPAR. Маже сотня виробників з різних куточків України заповнили анкети. Серед товарів, які вони виробляють були, як харчові продукти, так і косметика, смаколики для тварин, сувеніри та багато іншого.

Багато й цікавих історій, як українські підприємці, попри труднощі продовжують працювати та створювати нові унікальні продукти. Для прикладу, виробник медів-суфле з Дніпра був змушений закрити підприємство через російське вторгнення, попри те, що його продукти були навіть на закордонних ринках. Він пішов воювати, отримав поранення й зараз повернувся додому й відновлює своє виробництво.

Виробник смачних снеків без цукру, глютену і шкідливих домішок з Сумської області узагалі певний час були в окупації, однак виробництво не релокували і зараз продовжують свою роботу.

Натомість кондитерська з Херсону знайшла новий дім у Вінниці й зараз активно розвивається. 

До речі, географія учасників теж широка, від маленьких населених пунктів, наприклад смт. Гоща, що у Рівненській області, до міст-мільйонників, як Харків, чи Дніпро.

 

“Для цінний кожен виробник, який у цей не простий, військовий час продовжує розвивати свою справу. Спілкуючись з підприємцями ми захоплювалися тим, на скільки вони вірять у свою справу та надихають інших”, - зазначає керівниця проєкту Катерина Футрук.

До 15 жовтня журі оберуть десять фіналістів проєкту. Їх товари будуть продаватися у мережі супермаркетів SPAR. Окрім того, для них буде розроблена маркетингова програма просування, аби розказати усіх Україні про їх продукцію та історію створення бренду.

Окрім того, для усіх учасників, які подали заявки розроблений курс навчання, який включає у себе багато практичних кейсів та стратегічних лекцій з розвитку бізнесу.