SPAR у всьому світі об’єднується та надає широку підтримку  українським колегам SPAR та народу України
SPAR у всьому світі об’єднується та надає широку підтримку українським колегам SPAR та народу України
2022-03-06

SPAR Україна є ліцензованим членом SPAR International з 2001 року. Керований VolWest Group, повністю незалежним українським бізнесом на чолі з Віктором Корсаком та його родиною, бренд міцно інтегрувався у спільноти, які він обслуговує, із 76 супермаркетами SPAR по всій Україні: від Харкова на сході до Львова на заході.

Як глобальна організація ми повністю солідарні з нашими українськими друзями та колегами у їхній боротьбі проти агресії з боку російських військ. Усі наші зусилля зосереджені виключно на наданні необхідної підтримки та допомоги мирним громадянам України в умовах загострення гуманітарної кризи, спустошення та переміщення, спричинених війною, що триває.

SPAR International активно співпрацює зі SPAR Україна від початку конфлікту. Зараз майже 90% магазинів SPAR працюють. Там, де існує неминуча або безпосередня загроза здоров’ю та безпеці працівників, магазини або повністю закрилися, або працюють кілька годин на день, щоби забезпечити свої місцеві громади товарами першої необхідності.

Для того, щоби компанія SPAR Україна могла підтримувати постачання необхідних продуктів для місцевих громад, SPAR International заснувала унікальний фонд підтримки, до якого активно долучилися країни-партнери SPAR у всьому світі. Цей фонд розпочав негайно надсилати фінансову допомогу в Україну і буде підтримувати SPAR Україна фінансово для продовження закупівель продуктів на місцевому рівні з наявних джерел постачання.

Маючи сильну присутність SPAR у центральній та східній Європі, SPAR International також співпрацює з колегами SPAR у сусідніх до України країнах, щоб налагодити постачання товарів першої необхідності до розподільчого центру SPAR Україна, розташованого за 100 км від польського кордону. З цією метою SPAR International створила спеціальні логістичні пункти на польсько-українському кордоні, куди надходить допомога з усієї Європи перед транспортуванням до України.

Крім того, щоб отримати таку необхідну підтримку безпосередньо тим, хто найбільше постраждав від війни, SPAR International встановила партнерство з Malteser International (Мальтійський Орден). Malteser International надає життєво важливу допомогу на місцях в Україні, і поряд із фінансовою підтримкою від усієї мережі SPAR, SPAR International прагне об’єднати свої ресурси ланцюга поставок на місцях у регіоні, щоб налагодити ефективне транспортування гуманітарної допомоги українському народу.

Втім, для того, щоби ці життєво важливі товари надійшли до громадян України, необхідні термінові дії щодо створення гуманітарних коридорів в Україні для безпечного транспортування продовольства та засобів медичної допомоги. SPAR International продовжуватиме робити все можливе, щоби пришвидшити цей процес і зробити свій внесок у допомогу народові України пережити катастрофічні наслідки війни.

Цитуючи наших колег зі SPAR Україна: «Ми робимо все можливе для того, щоб максимальна кількість українців і надалі мала доступ до товарів першої необхідності… дух сильний, як ніколи». У SPAR International ми поділяємо цей дух рішучості і будемо продовжувати робити все, щоб SPAR Україна продовжувала обслуговувати своїх клієнтів навіть у цих найскладніших обставинах.

Нас справді надихають сміливість, рішучість та відданість наших колег в Україні, які продовжують піклуватися про свої громади. Зі свого боку ми робимо все можливе для їхньої підтримки.

Протягом 90 років SPAR керується простою, але потужною філософією: завдяки об’єднанню та спільній роботі незалежні роздрібні мережі будуть процвітати. Це бачення SPAR, що ми всі виграємо від єдності та співпраці, об’єднання ресурсів та підтримки один одного, як ніколи актуальне у такі кризові часи.

Текст звернення на офіційному сайті SPAR International за посиланням.