ЗАСТОСУВАННЯ ІННОВАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ: ДОСВІД УГОРЩИНИ
ЗАСТОСУВАННЯ ІННОВАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ: ДОСВІД УГОРЩИНИ
2024-02-15

У 2024 році SPAR Угорщина представить новий тип екологічно чистих багаторазових транспортних контейнерів для відділів овочів і фруктів. Складані, багаторазові, міцні ящики, які легко миються, будуть представлені в усіх магазинах SPAR протягом цього року.

Зменшення відходів

«Досягнення екологічної стійкості є стратегічним питанням для SPAR Угорщина. Важливою метою є зменшення утворення відходів, запобігання утворенню відходів і підвищення рівня переробки. У 2023 році було вжито низку заходів, які відповідають цим цілям. Приклади включають використання меншої кількості пластику в упаковці певних продуктів і економію значної кількості поліетиленової плівки, накриваючи деякі товари пластиковими ковдрами з рулонних стелажів. Крім того, нові цифрові рішення значно скоротили паперове адміністрування. Одним із важливих кроків у цій сфері стане рівномірне впровадження так званих складських контейнерів «IFCO» в мережі SPAR цього року. Це не тільки посилить безпеку харчових продуктів, але й дозволить компанії працювати в екологічно свідомій манері», – сказав Марк Мацелка, керівник відділу комунікацій SPAR Угорщина.

Контейнери, що підлягають повній переробці

Завдяки використанню нових контейнерів, які повністю підлягають вторинній переробці, відділення для свіжих та овочів у магазинах стануть більш однорідними та добре спроектованими. Ці контейнери також відповідають високим стандартам безпечності харчових продуктів і призведуть до використання значно менше картону, пластику та деревини з односторонніх контейнерів. Нові контейнери міцні та складаються, що означає значну економію під час транспортування. Контейнери легко миються та зменшують ризик пошкодження продуктів під час транспортування та використання, що особливо важливо для фруктів та овочів. SPAR Угорщина тестує нові контейнери з вересня 2023 року, і досвід був дуже позитивним. До кінця року планується впровадження системи у всіх магазинах компанії.

SPAR Угорщина інвестує в нові магазини та тестує POP-UP магазин для покоління Z

У листопаді відбулося відкриття нового супермаркету SPAR у Будапешті, нового супермаркету SPAR у Бекешчабі та гіпермаркету INTERSPAR у Дебрецені . SPAR Угорщина також провела дводенний тест автоматизованого магазину, націленого на покоління Z, який включає технології та інструменти, що працюють на основі штучного інтелекту. Будапешт SPAR Угорщина перетворила колишній автосалон на сучасний супермаркет SPAR площею 700м² у районі XV Будапешта. Майже 1,5 мільярда інвестицій мають на меті запропонувати новий досвід покупок для району, одночасно оживляючи покинуту будівлю. Магазин має екологічно чисті системи, включаючи LED освітлення та технологію охолодження з використанням вуглекислого газу. Відвідувачі потрапляють до секції фруктів та овочів, яка розташована навпроти пекарні, перш ніж отримати доступ до секції готових страв. Продуктові ряди також пропонують різноманітні товари для зручності.

SPAR Угорщина оживила колишній комерційний об'єкт, інвестувавши 120 мільйонів для відкриття супермаркету SPAR у Бекешчабі. Оновлене простір, яке займає 16 співробітників, зосереджене на екологічній стійкості з використанням перероблених матеріалів та обладнання. З оновленим фасадом, практичним плануванням та сучасними фітингами, магазин площею 600м² пропонує різноманітність органічних продуктів, продуктів

За матеріалами SPAR International