Успішні інвестиції
Успішні інвестиції
2021-01-12

   Скільки можна отримати з інвестиції в, наприклад, 100 доларів через 10 років? Ну… це залежить від того, у що вкласти – відповість більшість серед нас і буде тут абсолютно права. Наведемо кілька цікавих прикладів з історії компаній: так,  ваші 100 доларів, вкладені в акції Amazon 10 років тому,  сьогодні вартують 2 500 доларів. А якби ви вибрали для інвестицій компанію Apple, через 10 років отримали б 1 177 доларів. Інвестиції в розмірі 100 доларів в Starbucks через 10 років обернулися б на 602 долари.

    Як бачимо, інвестувати можна в різні галузі, у різні продукти, різні суми, але мета одна – отримати прибуток.  Мало кому відомо, що майже будь-хто може купити акції навіть великих відомих фірм, приміром, Nike або Boeing. Єдине обмеження –  неможливість здійснити це особисто. Потрібно здійснювати купівлю через уповноважений банк або брокера на фондовій біржі.   

    Якщо перспектива бути інвестором компанії з світовим ім’ям вас лякає, можна інвестувати в облігації внутрішньої державної позики, які вважаються найнадійнішим варіантом інвестицій. Більш ризиковим є вкладення в корпоративні облігації. Завжди можна розмістити кошти на банківський депозит – це найдоступніший широкому загалу варіант.

    У випадку вкладення коштів у створення та розвиток власного бізнесу, максимальний розмір дивідендів буде напряму залежати від вашої працелюбності та віддачі справі. На цей момент обмеження, пов’язані з карантином та епідемією, сприяли прискореному розвитку електронної торгівлі, а також сервісів доставки продуктів харчування. В 2020 році об’єм продаж інтернет-магазинів виріс на 32%, порівняно з приростом у 15% 2019 року. Тому саме ці напрямки будуть найбільш вигідними для інвестицій в найближчі терміни.

    І нагадаємо правило диверсифікації інвестицій: вкладайте кошти в різні напрямки та різні сфери бізнесу. Таким чином Ви убезпечите свої кошти.

Наталія Кондратюк, фінансовий директор мереж “Наш Край”|SPAR

За матеріалами ресурсу https://nashkraj.ua/