Щороку у світі викидають понад 900 мільйонів тонн їжі.ШІ може допомогти супермаркетам скоротити ці відходи, які забруднюють навколишнє середовище. Власне, здебільшого зараз працівники визначають терміни придатності продуктів на полиці. Через "людський фактор" часто товар уже не встигають виставити на акцію, або ж передати кудись, тож його викидають.
Too Good To Go, данська компанія, розробила рішення на основі штучного інтелекту для боротьби з харчовими відходами в ресторанах, тепер працюватиме й з мережами супермаркетів.
Так, буде врахована поведінка покупців, сезонність та інші параметри, щоб оцінити ймовірність того, коли продукт продадуть у магазині. Потім програма пропонує відсоток знижки, який потрібно поставити, аби товар продався.
Персоналу потрібно вручну перевірити лише 1-7% продуктів.
TGTG починає працювати саме з міжнародною мережею супермаркетів SPAR.
Бо тільки разом ми можемо змінювати світ, в тому числі й піклуючись про нього!