Новий рік для фінансиста
Новий рік для фінансиста
2020-12-30

Багато хто з людей асоціює прихід Нового року із зникненням проблем, які нагромадилися у старому році. У Новий рік з новими мріями та думками! Але для обліковців та працівників фінансової сфери закінчення року зміщується в часі. Оскільки після 31 грудня ще потрібно звести докупи всі показники та подати річну звітність. Тому фінансисти використовують таке поняття, як «фінансовий рік». І асоціюється новий фінансовий рік для них з розробками нових планів та бюджетів.

     Кожна країна встановлює межі фінансового року самостійно. У більшості країн він співпадає з календарним,  але є винятки. Наприклад, у Сполучених Штатах Америки фінансовий рік починається 1 жовтня, а закінчується 30 вересня. Великобританія розпочинає фінансовий рік 6 квітня. 

     Як правило, по закінченню фінансового року зводять річні управлінські звіти, подають податкові декларації, а компанії поповнюють свою статистику черговим успішним чи не дуже роком. А вже тоді можна й святкувати. 

     Фінансисти також мають свої специфічні або професійні свята. Так, у Сполучених Штатах Америки працівники банківської сфери святкують 16 січня – День Мартіна Лютера Кінга, а 20 лютого – День першого президента США Джорджа Вашингтона. Банки в цей день не проводять платежі в доларах.

      28 листопада 2020 року Президент України підписав указ про встановлення в Україні професійного свята – День працівника фінансового моніторингу. Крім того, є окремий день у військових фінансистів – 29 жовтня. А бухгалтери святкують 16 липня.

     Приємних Вам свят у Новому році!

Наталія Кондратюк, фінансовий директор мереж “Наш Край”|SPAR

За матеріалами ресурсу https://nashkraj.ua/