Котеджні комплекси – нерухомість, в яку вкладатимуть  мільйони гривень  інвестори 2021 року
Котеджні комплекси – нерухомість, в яку вкладатимуть мільйони гривень інвестори 2021 року
2021-02-12

Великих змін набув ринок нерухомості в Україні під час пандемії  Covid-19. І це стосується кожного сегмента ринку. Карантинні обмеження спонукали більшість людей виїжджати за місто, де є можливість повноцінно жити, бути на природі та вільно дихати на повні груди свіжим повітрям без штрафних санкцій. Винаймання та покупка житла за межами міста стало трендом, яким скористались девелопери і внесли багато цікавих змін у розвиток заміських проектів.

Можна простежити старти продажу великої кількості котеджних комплексів різного формату. У людей з’явилося велике бажання жити серед природи, зелені та водойм, в середовищі , де можна почувати комфорт, затишок та гармонію з природою. У такі проекти системні інвестори залюбки вкладають гроші, оскільки їхня окупність значно вища, ніж в типових неформатних.

Отож, що пропонує забудовник, який розробляє та продає котеджні комплекси? Велика кількість сімей на  сьогоднішній день при виборі житла надають перевагу будинку в котеджному комплексі чи містечку. Щонайперше це престижно. Окрім цього, зручно, незалежно та комфортно. А за наявності розвиненої інфраструктури є можливість створення індивідуального життєвого простору. 

Вклавши власні кошти в свій будинок та землю, людина набуває багато можливостей, переваг та відчуття власності, яких не дасть жодна, навіть найбільш простора  квартира у престижному районі міста. Власник може самостійно вибрати  стиль архітектури, кількість кімнат, їхнє  планування та розташування – всі ці рішення будуть лише вашими та у ваших руках. Якщо з часом у вас виникне бажання перебудувати, перепланувати котедж, це питання можна вирішити швидко і без величезних проблем. Натомість міські споруди обмежені щодо перепланування і потребують для цього великого терпіння, кількості дозволів від різних інстанцій.

 Ваша власна земля дозволить вам втілити  найсміливіші та унікальні ландшафтні задуми. Неповторністю ділянки стане сад, клумби, ландшафтні гірки і навіть ставок. Тут чудово розміститься зона відпочинку з басейном, можлива споруда лазні. При бажанні можна створити городні грядки та багато іншого, що дозволить вам почуватися повновладним господарем і споживати власні вирощені, екологічно чисті продукти.

Величезною перевагою таких містечок і селищ є екологічно чиста атмосфера. Тому що будують комплекси зазвичай на берегах озер і річок (за їхньої наявності) поряд із лісовою і парковою зоною.

 Високий рівень безпеки – ще одна перевага котеджного містечка. Кваліфікована охорона, камери відеоспостереження, контрольний пункт пропуску на в’їзді. Усе створено для підвищення спокою і впевненості в безпеці.

Розвинена сучасна інфраструктура котеджних містечок дає  можливість жителям  повноцінно поєднати міське життя із затишком та теплом власної оселі. Багатьом серед нас знайомі всі «принади» проживання в багатоквартирних будинках з тонкими стінами, де чути практично все, що діється в сусідів. У котеджних комплексах усе кардинально відрізняється. Від кожного із сусідів вас відмежовують двір, паркани та відстань.

 За порядком на території стежать співробітники служби експлуатації. В їхні обов’язки входить прибирання вулиць, догляд за зеленими насадженнями та водоймами, якщо вони є на території. Вони забезпечують освітленням дороги та громадські зони. В їхні обов’язки входять також вивезення сміття, обслуговування інженерних мереж та комунікацій. На території котеджного містечка  працює  цілодобова диспетчерська служба для запобігання та ліквідації непередбачених ситуацій.

Окрім цього, коли котеджні комплекси швидко розбудовують, так виникає нагальна потреба збудувати на території  приватний дитячий садок, сучасну приватну школу, тобто все те, що є найнеобхіднішим для повноцінного проживання.

Можна навіть не говорити, що для зручності мешканців, які проживають в котеджах, будують достатню кількість сучасних торгових закладів, які пропонують великий асортимент продуктів. Кожен може задовольнити свої потреби, купуючи там і не виїжджаючи за місто. Салони краси, SPA-салони, спортивні комплекси теж є актуальними,  оскільки хай де жили жінки, вони залишаються жінками і хочуть бути красивими і мати гарну фізичну форму.

 Сьогодні, зважаючи на всі переваги за рівнем та якістю життя, які час від часу перевищують міську реальність, котеджні комплекси і селища стали чудовим житловим рішенням для багатьох людей.

На цей час більш чітко окреслюється ліквідація кордонів між містом і котеджними комплексами. У цьому велику роль відіграє розвиток інфраструктури, зростання кількості приватного автотранспорту, прокладання нових зручних маршрутів, що зв’язують центральні райони міста з котеджними комплексами. Отож, вибір за вами, якому житлу надати перевагу, де мешкати разом із своєю сім’єю і які пріоритети поставити на перший щабель.

 

Савич Вікторія, менеджер з питань нерухомості VolWestGroup та мереж “Наш Край”|SPAR