Казка на ніч для мільйонера
Казка на ніч для мільйонера
2020-12-21

«Читання – одне з джерел  мислення та розумового розвитку» В.Сухомлинський.

   Просте запитання : яку останню книгу Ви прочитали? Змогли відповісти?

    Я, наприклад, задумалась. Останню книгу я прочитала на цьому тижні. Це була легка сучасна література. Але чи була з цього читання користь ? Зі здивуванням для себе відмітила, що так. Навіть з простого сюжету можна зробити висновки. І раптом прокинулась цікавість: а які ж тоді висновки можна зробити з серйозної книги? Які книги читають серйозні люди? Так от, більшість відомих та досить забезпечених людей віддає перевагу читанню книг над переглядом телевізора. Давайте зазирнемо в бібліотеку мільйонерів.

Засновник компанії Microsoft Білл Гейтс рекомендує нам прочитати «Бізнес – пригоди» Джона Брукса – збірник історій про фінансове та ділове життя Америки. Ця книга не втрачає актуальності вже 50 років. Сам Гейтс після прочитання зазначив, що «… принципи управління бізнесом не змінюються, а минуле може стати основою для розвитку ідей…». Цю книгу йому до прочитання порадив інший мільйонер Уоррен Баффет. В списку улюблених книг  самого ж Баффета книга «Бик! Історія буму і краху» Меггі Махара. Цікавим є факт, що Уоррен Баффет в 2003 році вніс в річний звіт своєї фірми перелік книг, які він рекомендує до прочитання. В цей список потрапили «Найтямущі хлопці в цій кімнаті» (The Smartest Guys in the Room) Бетані Маклін та Пітера Елкінда, «Розумний інвестор. Стратегія вартісного інвестування» Бенджаміна Грема та ін. 

    Представник молодого покоління мільйонерів Марк Цукерберг, читає «Гру Ендера» Орсона Скотта Карда. Думаєте, це мемуари якогось нудного фінансиста? А от і ні – це фантастична повість про колонізацію планет в майбутньому з сутичками між інопланетянами.

   Певно, я вже знаю, що прочитати на ніч…

  Наталія Кондратюк, фінансовий директор мереж “Наш Край”|SPAR

За матеріалами ресурсу https://nashkraj.ua/